Hej alla fina! Jag överlevde alla tentor som tur var, och ser tillbaka på det nu som en av de mest intensiva pluggperioderna i mitt liv som kommer få alla framtida tentaperioder att verka hur lätta som helst. Med det sagt så stoppade INTE minnet av kylan i Québec mig från att klaga över hur kallt det var igår när jag promenerade i Lundagård i kjol…

Att komma tillbaka…

Ja, jag är alltså tillbaka i Sverige nu efter över fyra månader i Kanada. Jag hade sett framemot att komma tillbaka till Lund, min egna lägenhet och mina helt underbara vänner här, men det betydde inte att det var helt lätt att komma tillbaka. Jag hade skapat mig ett helt annat liv där borta, som abrupt kom till ett slut. Här hemma har saker och ting fortsatt som vanligt utan mig. Efter att inte haft så mycket kontakt med folk här sen i december har jag mycket att catcha upp på! Mitt liv har inte varit här på länge, och nu när jag är tillbaka behöver jag liksom bygga upp det igen. Men jag ÄLSKAR Lund och efter lite mer än en vecka här börjar jag känna att jag har landat. Det är definitivt den bästa årstiden att komma tillbaka – det är grönt och syrenerna blommor överallt. Så fint!

Jag har ändå saknat Lunds gulliga gator.
Och stadsparken är ganska fantastisk också.

Min semester i Mexico!

Innan jag reste hem så åkte jag på semester till Mexicoooo! Jag var där med tre kompisar från mitt studentboende och två kompisar till en av dem. Det var helt fantastiskt! Vilket land! God mat, värme, fantastiskt nattliv och natur. Vi var i Cancùn, Isla Mujeres, Playa del Carmen och Tulum. Vi bodde på två hostels och ett Airbnb. På de 6 dagarna jag var i Mexico hann jag bland annat simma med sköldpaddor, smyga in i en stängd lagun efter stängning, äta guacamole varje dag, se den kända pyramiden Chichén Itzá och öva på min spanska (”dos mojitos, por favor”). Det är ett väldigt färgglatt land, vilket jag älskade. Många människor hade varnat oss om att Mexico är farligt, men vi stötte inte på några problem, kanske eftersom vi håll i ganska turistiga områden.

En av de finaste lunchplatserna någonsin.
Chichén Itzá.
Förbjuden lagun.
Min favoritblomma – solros!

Förutom att det var en väldigt lyckad semester så var det också skönt att ha en slags övergång innan jag åkte tillbaka till Sverige. Jag tror att det hade känts jättetråkigt att åka hem direkt. Det var också kul att komma tillbaka från Kanada med en solbränna 😉

Tillbakablick

Jag är SÅ glad att jag vågade åka iväg på det här äventyret. Jag inte minst blivit GRYM på franska (en måste ha självförtroende när det kommer till språk), utan också fått uppleva ett nytt land, en ny akademisk disciplin (antropologi) och framförallt träffat fantastiska människor. Det har gått så fort, och jag inte haft tråkigt en sekund. Att åka på utbyte är en så spännande, utmanande och härlig upplevelse. Om du funderar på att söka så säger jag bara KÖR!

Au revoir, Québec!

Tack för att ni har följt mig! Trevlig sommar!

/Julia


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *