I fredags (7 juni) skrev jag min sista tenta vilket innebär att mitt utbyte är över. Så sjukt! Jag är atm godkänd i 3 av 5 kurser (18hp) men väntar fortfarande på besked om de sista 2. Förhoppningsvis är allt godkänt och jag kan fortsätta resa med gott samvete;)

Nästan alla från min korridor i Stellenbosch, bästa gänget!!

Jag har valt att inte flyga hem till Sverige förrens sista juli på grund av att jag vill passa på att resa och se så mycket som möjligt här först! Har hunnit med Knysna, Jeffreys Bay och Port Elizabeth här på Sydafrikas östra kust nu. Ikväll ska vi ta nattbussen till Durban (”den största indiska staden utanför Indien”) och sedan vidare till Johannesburg. Sedan är planen: Botswana — > Zimbabwe (+ eventuellt Zambia) –> tillbaka till Johannesburg. Alla säger att Johannesburg är kasst (hög kriminalitet, stressig storstad etc etc), men vi har ändå valt att spendera runt en vecka där för att hinna se så mycket som möjligt! Sedan kommer min vän Karro tillika Lupefs ordförande hit och då ska vi till Lesotho, Swaziland och Mozambique. Vilken jäkla sommar ändå?!

Soluppgång i fina Jeffreys Bay (Jbay) igår!
Vi reser med buss, främst Intercape. De har fungerat såå bra! Det enda skeva är att de spelar upp ”kristet material” på tv-skärmarna och propagerar om gud osv osv. Men vad gör man inte! Billig och trygg transport ju!
Jag och Tiago efter vår sista tenta! (obs lundakarnevalströja)

Så nu är det dags för mig att checka ut från denna blogg! Det har varit ett REEENT nöje verkligen! Alla som funderar på utbyte/praktik utomlands – gör det! Jag vill även promota Sydafrika som bara den och kan garantera att den som åker hit får en helt annan upplevelse än om man åker till ett land som ”liknar hemma”. Man tvingas reflektera och ifrågasätta många saker och åsikter och det är så jäkla viktigt. Lund Uni har ett grymt internationellt kontor där anställda jobbar direkt med olika universitet i Afrika för att förbättra och fördjupa samarbetet!

Man träffar fantastiska människor som blir ens vänner och som man sen måste säga hejdå till. People always leave – visst?? Detta är Yuen från Taiwan som sjukt nog är bekant med Tsaichei (också från Taiwan) som bodde i min korridor i Lund under 1 år.

Jag älskar Lund och allt vad det innebär men ångrar inte alls att jag åkte iväg. Istället så är det så många nya saker jag kommer uppskatta nu när jag kommer tillbaka. Att kunna promenera runt själv, ha tvättmaskin i källaren (som är GRATIS!), dricka skånerost, inte höra sirener hela natten, att korren har en dammsugare + utrustat kök, kunna hänga med mina bästa vänner och pojvän etc etc!!! Är även så taggad på en helt ledig augustimånad i fina sommarSverige.

Bild från stabila studenthaket Bohemia. Hoppas det varit kul att följa mig! Bara att skriva på FB eller var som om ni har några frågor kring utbyte, Sydafrika eller nåt annat kul! (också obs att jag har samma röda dunjacka på alla bilder, det är faktiskt ”vinter” här nu ju!)

BYE <3


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *