Så himla pretentiös sak att skriva? Men okej. Jag bor alltså bor tillsammans med mina praktikkollegor och vi har blivit en helt vanlig dysfunktionell sjumannafamilj. Det innebär att vi äter frukost ihop, går i största möjliga mån tillsammans till och från jobbet – vilket de på ambassaden tycker är komiskt, då vi kommer i vår lilla trupp och säger god morgon i kör – och tillbringar kvällar och helger och alla andra dagar ihop. Vi har även fått en nordisk släkt i form av praktikanter från främst norska ambassaden och SACC (Sweden-American Chamber of Commerce). Tillsammans testar vi varje vecka DC:s nattliv och roof top bars, äter upp vårt CSN på stadens restauranger, satsar på att hamna i topp 10 på quizet på Mad Fox på onsdagar och försöker komma iväg på turer och andra *kul* saker. I helgen var vi till exempel i Philadelphia.

Sedan jobbar vi ju såklart en hel del.  Något jag hade absolut noll aning om när jag fick praktikplatsen var vad jag skulle göra om dagarna. Jag visste det som stod och det som sagts i intervjuerna, vilket mer var vaga beskrivningar som ”kommunikationsarbete, digital diplomati och event”. Vilket stämmer ganska bra. De andra springer en del på seminarium och ”hearings” runt om i DC (ibland på helt galet häftiga grejer och ställen, men ibland på törra sådana, som min roomie/vän/praktikkollega från Lidköping skulle säga). Jag däremot är mest på ambassaden där jag arbetar på enheten för press, information och kultur tillsammans med en till praktikant, men vi har olika fokus – mitt är kommunikation.

Det är ett väldigt brett område och innebär en del praktiskt som fotografering, filmning, redigering, att skapa innehåll till sociala medier och utforma grafiskt material. Men man är även med i det stora arbetet som avdelningen sysslar med, till exempel våra event. Vi är nog den svenska ambassaden som har flest event (OBS! Ej vetenskapligt bevisat). Troligen för att vi är störst efter den i Kenya och att ambassaden ligger i House of Sweden som har ett eventcenter. Det är konserter, konstuställningar, familjedagar och mycket annat, både i House of Sweden och på andra platser. Utöver det får vi självklart även följa med på möten och lära oss en hel del om det mer kvalificerade arbetet. Dock vill jag verkligen lyfta fram hur mycket man får göra. Det är mycket ansvar och jag är verkligen en del av det som produceras, fast under handledning.

Den kommande veckan består av det vanliga arbetet med en del fasta möten och dagliga rutiner (för att nämna en sådan genomför jag en omvärldsbevakning varje dag för att se vad som sägs och skrivs om Sverige). Utöver det ska jag redigera en film som troligen släpps i veckan, planera en eventdag, jobba på invigningen av Nordic Film Festival som hålls tillsammans med de andra nordiska ambassaderna, följa med min handledare på ett event där hon ska vara moderator, laga fyrtio matlådor för att kunna överleva ekonomiskt, gå på inflyttningsfest, äta på en restaurang vi velat äta på ett tag (och det är ju lånevecka!) och sist men inte minst ska vi på en AW för nordiska interns. Och det låter när jag radar upp det som en helt vanlig vecka.

Imorgon studsar jag förhoppningsvis upp kl. 07:17 eftersom det ungefär då är min tur enligt duschschemat :))))) (vi delar just nu fyra personer på en dusch) Och eftersom Philadelphia var jätteroligt på natten fast frukosten stängde tidigt så kommer jag somna ståendes. På återhörande!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *