Jag hade cirka noll förväntningar på DC som stad. Det sa mig ingenting. Jag hade absolut ingenting att relatera till när jag tänkte på att jag faktiskt skulle bo i DC. Inte bara jobba utan leva. Monumentet, Vita Huset och The Capitol i all ära men det förstår ju vem som helst att det inte är där man går och tar en AW, brunchar eller shoppar. Kanske strosar, men det är väl det.

Jag har ändå kommit att älska den här staden, mer eller mindre. Vi må ha en orimlig mängd råttor på vår gata (och i resten av stan). Kanske är klubblivet inte det bästa, och det är inte bara vår bedömning utan ganska känt för att inte ha ett vilt nattliv. Men överlag tycker otroligt mycket om den.

Det har en udda atmosfär. Precis så som man kan tänka sig. Människor är här och vänder. Det är ambassadfolk, interns i mängder (alltså orimligt många), folk som vill klättra, diplomater, lobbyister (vi hade ett gäng norska lobbyister från en mindre omtyckt marknad på fest i vårt hus härom helgen) och annat karriärsfolk. De kommer hit, sätter sin prägel, samlar visitkort, springer på event med gratis mat och öppen bar, och sedan tackar de för sig och flyttar någon annanstans. Överlag.

Georgetown är utan tvekan den finaste stadsdelen jag sett. Stockholm kan slänga sig i väggen.

Det är så rent. Alltså orimligt rent. Överallt. De måste sysselsätta en otrolig mängd trädgårdsmästare och gatustädare, för det är blomster och fläckfritt överallt. Jag slås faktiskt fortfarande varje dag över hur väldigt fint det är i DC, nästan överallt. Det är inte New York, mycket lugnare och lummigare, speciellt i Georgetown. Men ändå en storstad. Det varierar dock ganska mycket mellan stadsdelarna, såklart.

Happy Hours. Wow. Mellan fem och sju är det halva priset på 80% av alla barer och restauranger. På ett ställe vi hängt på är det gratis tacos (de slänger upp en hel gris med huvud och allt på ett bord) och $2 för Corona fram till åtta. Det är också de tiderna DC peakar. Då är happy hours och event i full gång, sedan går alla hem och lägger sig klockan nio. Tio om det är riktigt bra drag.

Super American. Allt. Waffles and deep fried chicken till frukost. SUV:ar överallt fast det är sjukt osmidigt i en stad där trafiken är kaos. Amerikanska flaggan, excentriska Halloweenträdgårdar från mitten av oktober och alla säger ”how you doin’” när man kommer och ”have a good one” när man går.

Barer finns det i massor. Och halvklubbar. Lite som ovanvåningen på Herkan mest överallt. Vi är oftast på Provision 14 nära U Street, gatan i princip hela DC hänger om helgerna. På gott och ont. Gratis inträde överallt och inga listor. Man kan utan problem ha kul varje helg om man vill dricka öl, sjunga till senaste househitsen och kunna välja lite som man vill.

Så vad gör man om man är här i säg två dagar? Man går såklart runt kring området The Mall och ser alla typiska byggnader man ska se. Monumentet, Vita Huset, Lincoln Memorial, alla krigsmonument och så vidare. Väldigt promenadvänligt. Finns även runt 20 gratis museum i DC, tack vare någon som hette någonting som gör att de kallas är Smithsonians (Smith kanske?). Sedan tar man sig upp på någon av takbarerna och tar en drink, till exempel P.O.V nära Vita Huset. Därefter skulle jag antingen äta på Le Diplomat (som jag inte lyckats äta på än, men som alla rekommenderar) om man vill äta fint eller på Ben’s Chili Bowl för att det är ett måste. Men finns mängder med bra och coola restauranger. På kvällen är man är alltid välkommen på förfest med svenska delegationen på O Street i Georgetown (vårt hus alltså). Där hänger det svenska interns från olika organisationer och även en del norska. Ibland danska. På kvällen åker vi säkert till Provision 14 eller någon annan halvklubb. Möjligtvis en konsert (i september var jag på Astrid S, vilket var fett). Dagen efter skulle jag trosa runt i Georgetown för att sedan gå ner till Waterfront och äta brunch på Farmers Fishers Baker. Passa på att gå in i House of Sweden som ligger precis bredvid, såklart. Det är verkligen en fin promenadväg längs Waterfront. Är man lite taggad är ju någon bottomless mimosa brunch något det finns massvis av, om man orkar. Kostar typ 35 dollar. Bota bakfyllan och så. Kanske ta en Uber till militärkyrkogården i Arlington om man vill se mer attraktioner. Något såndant. Det är faktiskt mest så våra helger ser ut.

Får du chansen, åk förbi DC. Och så vidare.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *