Hello allesammans, what’s the crack?

”What’s the crack” är tydligen en vanlig nordirländsk hälsningsfras som översätts till ”Hur är läget?”, något universitet borde informerat om innan en representant från the Students Union i sitt inledningstal för internationella studenter hoppades vi skulle ”Enjoy the crack”.

(OBS: EDIT i efterhand: Det stavas tydligen CRAIC, men med tanke på att det uttalas ”crack” är ovanstående fortfarande lite kul)

Anyhow, mitt namn är Agnes Bolling och jag spenderar nu min femte termin på Politices Kandidatprogram på Queen’s University of Belfast på Nordirland. Idag var min femte dag här och min tid hittills har varit quite the experience! Till en början kändes allt fruktansvärt ensamt och ledsamt, men bara några timmar in i min första dag träffade jag flera nyanlända studenter som jag hängt med sedan dess.

Skolan kommer tydligen inte börja förrän den 24/9, det vill säga 15 dagar efter att jag anlände, vilket innebär att jag kommer ha fruktansvärt lång tid på mig att komma i ordning med alla nya bekantskaper, lära mig hitta i staden och försöka fatta hur jag ska låsa min korridorsdörr från INSIDAN med min blipp. Det känns bra!

Jag tänker att mitt första inlägg får sluta här, så kommer jag inom en snar framtid dela med mig mer av mitt nya liv på andra sidan Nordsjön samt lite tips och tankar till alla er som funderar på att också söka ett utbyte!

CHEERIO YALL!

P.S 1: Det var soligt fem minuter innan bilden ovan togs, därav solglasögon. I övrigt regnar det minst tre timmar per dygn här. För det mesta är det dock det omvända; att det regnar alla timmar utom tre per dygn.

P.S 2: Sorry för riktigt usel bildkvalité, wordpress är ännu inte riktigt mitt bästa verktyg. I promise I’ll get better.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *