Hallo!

Mitt namn är Louise och om 2 veckor börjar alltså äventyret för vilket mitt nya bloggande influencerliv kommer grunda sig på – min utbytestermin i Konstanz, Tyskland.

Kort om mig innan vidare läsning: påbörjar nu min 5:e termin på Pol.kand-programmet med inriktning statsvetenskap och har varit aktiv i LUPEF sedan jag var novisch 2016. Efter ett år som sekreterare och styrelsemedlem går mitt engagemang nuförtiden ut på att vara bloggare för utbytes- och praktikbloggen.

Vem eller vad är Konstanz undrar du? Det gjorde jag med tills jag sökte, blev antagen och där efter googlade staden. Tur för mig är Konstanz en lagom stor stad (läs som en tysk motsvarighet till Borås) i södra Tyskland med slående utsikt över Bodensjön, precis på den Schweiz-tyska gränsen (slut på liknelser med Borås).

Att jag skulle till Tyskland var inte alls självklart från början, jag hade drömmar om att återvända till mina backpackerdagars Australien eller Nya Zeeland och satte Konstanz som mitt 5:e hands val. Lika glad blev jag ändå när jag blev antagen till just Universität Konstnaz. Det är viktigt det där tror jag, att man i sin ansökan gör val där man känner att man, oavsett om det blir ens 1:a eller 5:e hands val, fortfarande kan känna sig glad över sin plats. Och att inte deppa ihop alldeles över att det inte blev vad man kanske helst hade velat.

Hamnen i Konstanz. Bilden lånad från http://www.pixar.se

Jag ser bara fram emot mitt utbyte. Lite nervöst är det ju förstås, men Alles in Ordnung som man säger. För den som funderar på att åka på utbyte nästa år har jag bara ett råd – börja i tid! Att pyssla ihop en vettig ansökan för utbytesstudier är ingenting man gör på 5 minuter. Att hitta universitet man vill åka till, göra study plans, skriva ett personligt brev (vad vill jag, vad är mina mål – herregud, jag vet ju knappt vad jag ska äta till lunch imorgon) tar tid. Som sagt, det är så så viktigt att göra val som man verkligen känner blir bra. Oavsett hur man sedan rangordnar dessa.

Här i bloggen kommer du kära läsare (mamma) att få följa med mig i vardagen som utbytesstudent i Tyskland. Den första förvirringen när jag anländer, när jag förhoppningsvis skaffar mig nya vänner och hur livet som student är i ett annat land. Hoppas att du vill hänga med mig på den här resan!

/ Louise


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *