Status just nu: hela kroppen gör ont. Bihålorna, öronen, musklerna. Den som varit novisch vet vad som kommer efter tre veckors intensiv nollningsperiod – novischförkylningen. I det här fallet i styrkan av en man cold. Man är tydligen inte immun mot den i Tyskland heller.

Men! Veckorna som lett fram till denna man cold har dock varit riktigt roliga. Och intensiva! Pubrundor, statsvandringar, utflykter och strandhäng – mitt sociala liv har verkligen sprungit på i 120 km/h. För det blir ju en grej det där, att försöka vara med på så många aktiviteter som möjligt för att skaffa vänner och lära känna staden och universitetet (som för övrigt har en egen Biergarten på campus, Tyskland <3).

Picnic med mitt nya Konstanzcrew.
Bästa, vackraste och kallaste badstället i Konstanz.

En socialantropologisk upptäckt jag gjort, som jag också bollat med Agnes, är hur man som utbytesstudent likt magneter drar sig till andra studenter från ens hemland. Italienare hänger med italienare, spanjorer med spanjorer.. ja ni fattar. Här åker man liksom på utbytesstudier för att möta människor från andra länder och kulturer och så hänger man ändå med sina landsmän.

Jag säger något roligt tydligen.

Jag själv är ju inte mycket bättre – i brist på en svenskkoloni har jag lyckats göra mig vän med en dansk och en norrman (och några andra européer, tack och lov!) och bildat en egen liten miniskandinavisk grupp. Lika barn leka bäst?…

Frågan som jag och Agnes ställde oss var; varför är det så viktigt egentligen att umgås med de som man anser sig vara mest lika en själv? För aldrig är man ju så svensk, eller skandinavisk, som när man är utomlands. Inte ens jag själv visste att jag älskar Abba, IKEA och smörgåstårta så mycket som jag tydligen gör. Inte konstigt att vi lever i ett land med stora integrationsproblem *gör en mental note om att börja umgås mer med min italienska granne*.

ABBA-konserten som kändes enormt viktig att som svensk ambassadör tvinga mina nyfunna vänner att save the date för i januari nästa år…

Kanske vidgas mitt sociala nätverk lite mer på måndag när kurserna och undervisningen äntligen börjar. Det ska bli spännande det här. Hur svårt kan det vara att plugga på Universität Konstanz? Det får ni veta mer om i nästa inlägg.

Tschüss!

PS! Glöm nu inte bort LUPEFS höstmöte på måndag den 22 oktober. Din chans att som medlem vara med och välja nya styrelsemedlemmar, faddergeneraler och viktigast av allt – göra din röst hörd!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *