Jag har spanat runt lite och förstått att det här med listor tydligen är en populär bloggrej. Som den influencer jag är vill jag ju inte vara sämre, så here goes. Fredagslistan från Tyskland!

… Vad är bästa med livet just nu?

Tillvaron här. Att det känns som hemma. Det gör verkligen det. Jag har en vardag här med fasta rutiner, där jag vet exakt var alla mina varor finns i affären och kan busstidtabellen utantill.  Jag trivs så väldigt bra och känner att jag har koll på det mesta. Allt är bra liksom – och det i sig är det allra bästa. 

… Sämsta?

Att den här upplevelsen snart är slut. Det finns inte en fiber i mig som vill åka hem. Jag har det alldeles för bra här, trots exam period multum med köttiga papers att skriva. För att citera en av mina kursare ”man ska avsluta på topp och åka hem när det är som roligast”. Typical grej som mina föräldrar också hade kunnat säga men det är mantrat just nu. 

… Veckans bästa rutin?

Squash? Simning? Jag vet inte riktigt vad som hänt, men senaste tiden har mina träningsrutiner verkligen spårat ur. Alltid är det något. Aerobics, simning, jogging, skidåkning, och nu senaste – squash. Jag som trodde att Erasmus var mest festande och flängande, hahaha! Det finns det inte tid till när dagarna spenderas på biblioteket och kvällarna på diverse sportanläggningar. Jag skyller på mitt Scandicrew – det som förut bara var längdskidsfredag har nu spillt över till att vi också spelar squash varje onsdag. Jätteroligt och härligt förstås, men har svårt att se att det här ”hälsosatsningen” fortsätter när jag kommer hem..

… Vad ser du fram emot?

Jag såg fram emot att åka längdskidor idag. Det är ju fredag liksom. Men en norsk man cold satte käppar i hjulet för det. Nu ser jag fram emot att spela squash på onsdag med mitt scandicrew istället. Och skidtrippen till schweiziska alperna imorgon förstås, men det är mest skräckblandad förtjusning eftersom det är skidor nedför och inte på marken som jag är van vid. 

… Vad känns läskigt?

Att jag ska försöka skriva två papers på 4500 ord var innan slutet av februari. Due to fantastiska prokastineringsskills har jag inte ens börjat än… 

… Senaste insikt: 

Pratade med en ukrainsk student här på universitet idag. Mitt Erasmusutbyte har verkligen gjort mig ödmjuk för vilket privilegium det är att komma från ett land med (oh well, somewhat) stabila politiska förhållanden, ett EU-medlemskap som öppnar så många dörrar eller en välfärdsstat som levererar skola och sjukvård på ett sätt som vi tar för givet, men som är rena fantasierna i jämförelse med många andra länder. 

… Bästa sättet för att koppla av?

Att spendera tid med mina fantastiska Erasmusvänner. Vi har så roligt ihop. Många skratt. Hela tiden. Energin och avkopplingen av att hänga med mina vänner istället för att ligga hemma och Netflixa som jag mest gör i Sverige, det är avkoppling deluxe! 

… Vad har du för målbilder i huvudet?

Skandinaverna har bjudit in sig själva (och typ 10 av deras vänner) att fira midsommar i Sverige. Stora oklarheter råder kring logistiken av det, men kan vi lyckas lösa det vore det en midsommar i världsklass att se fram emot! Något att längta efter när jag är hemma igen. 

Schönes Wochenende!

Konstanz från sin bästa sida. Ja ni fattar ju, varför skulle man någonsin vilja flytta här ifrån?

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *