Haaalloj!

Jag heter Cora, är 22 år, läser min femte termin på pol.kand och ska spendera denna höst i Barcelona på Universitat de Barcelonas ekonomiska fakultet. Teminen börjar senare här i Spanien än i Sverige, och jag börjar inte ordentligt förens den 18 september. Med det sagt har jag snart varit här en vecka nu, så jag börjar sakta men säkert komma in i la vida de España 🙂 

Frukost i solen på terassen, tortilla de patata<333

Terminen här kommer vara rätt annorlunda än vad jag är van vid från Lund, eftersom jag kommer läsa fem kurser parallellt. Hur man söker kurser var också betYdligt annorlunda från Lund. Först och främst måste man se till att bygga ihop ett schema själv, där man går in på varje kurs enskilda sida för att se tiderna för kursens föreläsningar, och sedan pussla ihop cirka 5 kurser i ett schema som passar. De kör också på ett först-till-kvarn-system när det gäller att välja kurser, så man fick se till att vara snabb när anmälan öppnade! Inte lika lätt som Lund med andra ord. Ska bli spännande att se hur själva undervisningen skiljer sig också!

Jag bor inneboende hos en svensk kvinna i ett område av staden som heter El Born (ett boende som jag fick genom kontakt inom Lupef! #getactive). Det är ett av det äldsta områdena i Barcelona, med mycket gränder, små butiker, barer, konst etc etc. Har fått ett väldigt trevligt intryck hittills! Dessutom ligger det nära tunnelbana och annan kollektivtrafik, så det är lätt att ta sig till och från området.

Gränd i El Born

Sedan jag kom ner har jag bland annat hängt på stranden här i Barcelona, samt på en strand i den närliggande orten Castelldefels (rekommenderar starkt om man är i barcelona och vill till lite fräschare strand med färre folk och försäljare). Jag har även strosat runt lite på stan och upptäckt närområdet, gjort tappra försök att fråga mig runt på spanska, och preppat lite inför kommande termin. En kväll gick jag även ut och träffade några tjejer som jag fick kontakt med via en facebookgrupp för svenskar i Barcelona- hett tips om man är själv i en ny stad!

Mer än så har jag nog inte att säga än så länge, återkommer med uppdateringar när skolan dragit igång😎

¡Hasta luego!

Gatukonst på torg nära mig

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *