Hej igen! 

Nu har halva tiden gått för mitt kortlivade men väldigt roliga utbyte! 

I mitt förra inlägg beskrev jag min boendesituation, som vid den tiden var väldigt kaotisk. Det rummet jag var och kollade på i förra inlägget har jag nu flyttat till. Dagen jag flyttade visade det sig att toaletten läckte även på detta stället. Jag hade dessutom mögel i mitt badrum och runt fönsterna. Nu är dessa problem lösta, men vill ännu en gång peka på att boendestandarden här inte riktigt är vad jag är van vid. Jag är dock väldigt nöjd med mitt nya boende eftersom det är närmare mina kompisar, universitet och centrum. 

Fint väder i centrum

Vad gäller skolan, har jag precis lämnat in mina två första examinationer. En group podcast i Environmental Economics och en 24-hour exam i Behavioural Economics. Den sistnämnde var minst sagt hemsk. Det var längesedan jag skrev en hemtenta sist och är lite ringrostig när det kommer till att skriva uppsatser, speciellt på engelska. Jag håller tummarna att jag ändå gjort bra ifrån mig. De kommande veckorna har jag en inlämning i Public Economics samt en gruppinlämning i Economics of Poverty. Så det är en hel del att göra i skolan just nu. Vad gäller studietakten är den inte mycket värre i jämförelse med Lund och nivån på undervisningen är ganska lik.

Main Building

Under de senaste veckorna har börjat spela i Universitets handbollslag, vilket är superkul! Jag är en gammal avdankad handbollsspelare så att ha börjat spela igen ger mig så mycket glädje. Mina lagkamrater är helt fantastiska och har så kul med dem. Vi har träning två gånger i veckan och sen på helgerna är det oftast match. Vår senaste match mot Stirling vann vi (damlaget) med 38-30. Efter matchen skulle jag döma herrarnas match, trots ingen domarutbildning. Detta blev kaos då den andra domaren var partisk, så det blev väldigt mycket klagomål. Tufft spel på planen resulterade i massor med straffar och utvisningar. Trots denna upplevelse är jag glad över att vara tillbaka på handbollsplanen så det är all good. 

För några veckor sedan var jag på sittning med Glasgow University Nordic Society. Det var finsittning, men själva lokalen och kvaliteten på maten påminde mer om en bal. Upplägget var samma som hemma, men med en liten skillnad: lydde man inte sittningens regler blev man straffad. Jag satt bredvid en tjej från Lund och vi var lite väl stökiga så vi fick göra massa uppdrag som bestraffning. Utöver detta har jag varit på två konserter: 5 Seconds of Summer och Queen Tribute. 5SOS var jättebra och jag hade en helt fantastisk kväll. Jag gick på Queen Tribute konserten med min italienska kompis och vi två drog ner medelåldern rejält. Majoriteten var över 50 år, men trots den initiala chocken hade vi jättekul och konserten var jättebra. Utöver detta har vi gått på massa pubar, klubbat samt ätit mycket god mat.

Jag och Carolina<3
Lokalen för sittningen
5SOS
Queen Tribute

Bye bye for now,

Hanna


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *