Hej igen! 

Nu har skolan dragit igång på riktigt och det är väldigt annorlunda från Lund. Vi är mellan 30 och 50 personer i klasserna och jag har mycket mer plugg under veckorna eftersom jag delvis har portfolios som examination. Alltså efter varje seminarium ska jag skriva ca 500 ord om det som diskuterats, vilket blir 1500 ord i veckan ungefär. Utöver detta har jag en presentation, ett museum exhibition och en uppsats att göra. Dock kommer det ju inte vara lika stressigt över jul med plugget  och det mesta ska lämnas in redan innan jul. En annan sak som är annorlunda från Lund är att man behöver checka in på en app för närvaro. Plugget i Lboro är mer tidskrävande, men det är inte svårare kurser när det kommer till innehållet.

Vidare till det lite mer intressanta så har jag gått på massa aktiviteter och framförallt matcher. Vi har sett landhockey, lacrosse, fotboll, amerikansk fotboll och framförallt rugbymatcher. Det var stort ståhej kring den första rugbymatchen, fullt med studenter som kollade och cheerleaders som uppträdde innan och under halvlek. Det gick att köpa en öl och något att äta om man ville under matchens gång. Jag som aldrig tittat på rugby innan blev chockad över hur kul och underhållande det var och lite obehagligt emellanåt då man hörde hur något ben eller liknande knäcktes till när de smällde rakt i varandra. Såklart vann Loughborough mot Bath stort. Nu är det ju också VM i rugby så det brukar vara fullt på pubarna under de matcherna också.

Rugbymatch

Det var väldigt kul att fira halloween, då jag och två kompisar klädde oss till pumpor för att sedan gå ut på ett event som hade 3 olika pubar och 3 olika klubbar. Vi har också tagit en liten trip till Nottingham, där vi turistade och såg på slottet och självklart statyn av Robin Hood. Denna helgen var vi också iväg till Leicester som bara tar 10 min med tåg. Där gick vi runt på en marknad, shoppingcentrum och såg sevärdheter. Nästa planerade resa är till Cambridge som vi drar till om en vecka. Idag var vi iväg till Bradgate park för att se hjortar och väldigt fin natur. Det hela slutade med att vi nästan blev attackerade av en stor hjort, men i panik så kom vi undan. 

Van Gogh Immersive Experience i Leicester
Halloween…
Turistar på Nottingham Castle
Bradgate Park

Det har gått fort för mig att känna mig som hemma här i lilla Loughborough och mycket är tack vare de jag bor med och andra vänner. Vi går nästan alltid och handlar och pluggar tillsammans vilket gör det hela lite enklare att ta tag i. Dessutom blir det en trevlig gemenskap, framförallt när vår kära italienare i min hall bjuder på pizza och tiramisu som han gjort från grunden. Jag tänker att jag ändå kan avsluta detta inlägg med att nämna något negativt, vilket är att det inte finns några mikros på hela campus (jag har dock 4 minuter att gå till mina klasser).

Bye for now 🙂


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *