God Afton/Morgon, 

Ljusen är tända, höstlöven fallna utanför fönstret till mina 10 kvadrat korridorsrum för 10 000 kr månaden <3 Stämningen är höstig i England så att säga. Tiden går fort, klyschigt nog, kanske delvis för att britterna psykologiskt lurar en att det är december. Likt Mariah Carey hinner man inte blinka innan halloween dekorationer rivs ned från butikerna, gatorna och pumporna i korridorsköken har möglat för att istället bytas ut mot nissar/or, snögubbar och smällkarameller i överflöd. Något som inte går att undgå är att allt som firas i England firas på steroider, vilket jag uppskattar. Dagarna kring halloween är det festligheter med obligatorisk utklädnad och tillställningar som bland annat silent disco på den lokala campus-klubben, klubbar galore i stadskärnan och massa gratis mat, aww! 

Halloween

I och med att jag fortfarande tror att jag är på semester och inte utbyte skulle man kunna tro att jag att denna inställning går ut över skolan, men icke. Trots att lektionerna är obligatoriska och de tar närvaro, (missar du för många får du ett “är du okej?” mail) är arbetsbördan betydligt lägre här än i Lund. Jag har hittills behövt skriva smärre uppsatser. Tips är att söka höstterminen om du vill ha 0 tentor och kortare termin, dock får vi se om det är annat ljud i luckan när de stora inlämningarna ska in runt juletid, men det är ett framtida problem! 

De flesta lärarna verkar genuint intresserade av sitt ämne, de inkluderar mycket diskussioner under lektionerna och inte bara seminarierna vilket jag har märkt är en stor skillnad från i Lund. I Lund är man mer anonym för lärarna och det finns inga större krav under lektionstid, här är det dock mindre klasser vilket gör att du inte kan gömma dig bakom någon lång framför dig när föreläsaren ställer öppna frågor. Det är mer direktkontakt med lärarna på lektionstid, istället för i Lund där du får kisa från bakre raden för att kunna se om det ens står någon framme vid katetern och pratar. Jag har kunnat boka ‘office hours’, som det kallas, där du när du vill under ett visst tids-spann får komma till lärarens kontor. Då kan du passa på att presentera din uppsatsplan för dina ‘essays’ eller fråga om något du inte förstått på lektionerna. Om jag fick välja skulle jag säga att jag gillar upplägget i Birmingham bättre än i Lund.

Flixbussen till London har gått på högvarv i oktober. Jag kan ärligen säga att efter en tid i Birmingham så undrar jag lite varför jag tog denna staden när jag kunde välja i hela England. På ett sätt skulle jag inte välja något annat och det har jag universitetet och vänner att tacka för, det är ett fint campus med fräscha boenden och rikt studentliv, vilket gör hela upplevelsen. Det finns fina platser som jag håller kära i Birmingham. Mitt lokala område Harborne har galna second hand butiker och mysiga caféer. Digbeth har en daglig enorm marknad, spelningar och pubbar. 

London

Men! Obs! Är du en stadsråtta som förväntar dig concrete djungel à la Alicia Keys/New York style kommer du bara få concrete. Kom hit och stanna för fint campus och folket men är du ute efter en fin stadsmiljö eller natur, åk på helgerna. En del britter jag träffat har sagt att Birmingham inte är representativt för England i stort, såvida du inte vill leva i en true crime serie <3 Jag rekommenderar att spara ihop en slant för att resa! En fördel med Birmingham är att det ligger verkligen i mitten av England, det är billigt att resa med vänner och dela boende. Jag ska t.ex åka tåg hela vägen från Birmingham till Skottland med ett cross country tåg på bara 4 timmar, wow. Jag rekommenderar att åka till Oxford som ligger 1,5 timme bort – där kan du cosplaya smart och se gamla byggnader, ta en öl på den lokala puben och suga in dark academia core. Du kan snabbt ta dig till Manchester och Liverpool på ett par timmar. Utanför Birmingham (under timmen med tåg) ligger Cotswold, cottage core style brittisk landsbygd. Nära ligger också Stratford-upon-Avon, William Shakespeare födelse ort, där var jag idag. Senare i november tänkte jag åka till Dublin och Cambridge, allt tack vare företaget Flixbus och Birminghams läge i England. 

Detta är faktiskt Birmingham
Cottage Core i Oxford

De var allt för denna halvtidsrapport, på återseende!!

bff

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *