Hey! Jag är nu inne på den sista veckan i USA = FINALS! Det vills äga, den delen av terminen som utgörs av flest pluggtimmar. Gymmet är nästintill tomt, folk övernattar på biblioteken och Target har sålt slut på Redbull. Men låt mig berätta vad som hänt i college-livet sen sist!

Halloween! Ibland känns det som att utklädnad inte är en svensk favorittradition. Jag menar, det kräver att man överger konceptet lagom och syns mer än vanligt. Det är sällan man ser någon gå all in, folk vill helst komma undan med djävulshorn eller rinnande blod från ögonen. I Raleigh var scenen definitivt annorlunda. Här firades Halloween den 31 oktober, helgen innan samt helgen efter. Proffessorerna lät en gå hem tidigare för att de skulle hinna handla godis inför kvällens knackningar. Dekorationer övertallt! Och jag har aldrig träffat så många Barbies. Halloween är nästintill en nationell högtid, and I’m here for it! Jag hade jättekul, lyckades övertalade min tyska vän att gå som Anne-Frid till min Agneta. 

Udda skara fångad på bild. En livvakt, Elvis, PSY, Agneta, och en bov. Gang!

Thanksgiving! Jag har haft turen att lära känna en jättegullig amerikansk tjej som bjöd in mig och en dansk vän till hennes familjs firande i Outer Banks! Det innebar mysiga naturupplevelser, “saying grace” innan maten och många diskussioner med jämförelser av utbildnings- och sjukvårdssystemet. Som “Pol.Sci” student kommer man inte undan (det ville jag nog inte heller). Tack och lov blev det inga tårar eller höjda toner. Dock blev jag halvt anklagad av hennes 90-åriga farfar för att vara kvissling *ler nervöst*. Jag försökte förklara att jag inte levde 1940-talet men det nådde inte helt och hållet fram. Jag kan hursomhelst varmt tipsa om att bli bra vän med en local för att få en klassisk Thanksgiving uppelvelse! Länkar receptet till min favoriträtt, “Sweet Potato Casserole with Marshmallows”: https://houseofnasheats.com/sweet-potato-casserole-with-marshmallows-and-pecans/

Nags Head, Outer Banks (3 h från Raleigh).

Nu är det dags för mig att uppleva det sista av allting. Den sista tailgaten, det sista Waffle-House besöket, den sista tentan… Sen är det goodbye America! Det känns faktiskt helt okej, efter fyra månader. Jag har tröttnat lite på bristen av trottoarer och längtar efter brieost utan tvålsmak. Men, NC State har uppfyllt mina förhoppningar av färgglada jello-shots, en blandning av samtliga Chick-Flicks jag någonsin sett och framförallt, IR-teori utan flumm. Jag rekomenderar defintivt att ge USA en chans. Jag har blivit imponerad, besviken och förvånad. En sann utbytestermin, that is!

See ya!

Victoria

Troy, vart är du?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *