En termin i Barcelona och nu åter tillbaka till den svenska kylan! De sista veckorna spenderades i ett moln av finals-stress och sen var det dags som att återvända hemåt. Väl hemma känns det som att allt gick i ett ögonblick och nästan som om ingenting har hänt- fastän ju massor har hänt när jag tänker efter. 

Jag har tagit del av ett helt nytt skolsystem, i ett helt nytt universitet med klasskamrater från hela världen. Jag har upptäckt Barcelonas kulturliv, lärt mig mer om katalansk kultur och traditioner (och nationalismen) och käkat en massa tapas. Jag har rest till närliggande orter och både badat och bestigit berg. 

Julmarknad i Barcelona

Detta har varit det största kulturombytet jag har varit med om, och även om det har varit fantastiskt så har jag aldrig varit så medveten om vissa grejer som vi gör rätt bra i Sverige. Till exempel kranvatten! Som jag saknat välsmakande kranvatten! Och bryggkaffe! Och offentliga toaletter som inte är bås! Dock hade det nog inte skadat med lite fler (billiga) tapas och vinbarer här hemma. 

Jag är tacksam över mitt utbyte, och rekommenderar den som får chansen att ta den. Nu är jag redo att ta min an en till termin i Lund!

Cora


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *