…eller Hej LUPEF-vänner som det heter på svenska. Cecilia här, före detta utbildningsansvarig i LUPEF som nu under min sista termin på pol.kand- programmet kommer praktisera för Region Skånes European Office i Bryssel!

Har alltid svårt med hur jag ska beskriva mig själv, speciellt då man inte vill låta klyschig ”jag är en trevlig 22-årig kvinna…”. Det är i för sig sant men det säger egentligen inte så mycket om mig. Jag kommer därför använda mig av en fråga som mina faddrar i LUPEF körde med oss något av de första de gjorde; om du skulle beskriva dig som en matvara, vad skulle det vara?

Mitt svar på den frågan, vilket fortfarande stämmer idag, är en lök. Hur ni vill tolka det är upp till er, och med det sagt lämnar jag presentationen av mig själv (ni kommer lära känna mig mer under våren).

Under min tid här hoppas jag kunna hjälpa alla er som ska söka praktik till hösten eller kanske till och med nästa vår! Det är väl mitt första tips:

BÖRJA I TID!

Jag önskar faktiskt att jag hade börjat kolla på praktikplatser redan ett år innan, även om man inte kan söka förrän ett halvår innan. På så sätt hade jag haft mer tid på mig att verkligen välja ut de praktikplatser jag ville söka och formulera passande personliga brev, men mer om detta i senare inlägg.

Eftersom jag älskar struktur och planering kommer jag här ge er en liten sneak-peak på vilka inlägg som ni kan vänta er under våren:

  1. Intro (det som ni läser just nu)
  2. Vad ska man tänka på när man söker praktik? + hur skriver man ett bra personligt brev?
  3. Ansökningsprocessen + vad kan man vänta sig om man går vidare?
  4. Vad gör man på en praktik?
  5. Avslutning – vad har jag haft för nytta av min praktik?

Jag vill redan nu klargöra att allt jag skriver är baserat på mina egna erfarenheter och det finns helt klart personer som gjort helt annorlunda och lyckats minst lika bra! Men jag hoppas att ni kommer ha nytta av mina tips och om ni har några frågor får ni jättegärna höra av er till mig!

Vill också tillägga att jag i mån av tid ska försöka uppdatera lite om mitt liv här i Bryssel rent allmänt.

Kan däremot tipsa er redan nu att kolla in Skåne European Office, förenklat så bevakar de Skånes intressen gentemot EU. Så om du är intresserad av EU och policybevakning är detta absolut en praktikplats för dig! Deras sista ansökningsdatum är 1 mars, du hittar mer information här.

På återseende,

C


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *