Här är det mest efterlängtade inlägget på hela terminen. Nu har äntligen jag, Tove, tagit tag i mitt liv och ger er vad ni vill ha. En update från Bryssel. Jag heter då Tove Thaning och är Pol.kandare. Just nu är jag i Bryssel på praktik på Skåne European Office som är Skånes regionkontor. I detta inlägget tänkte jag prata lite blandat om praktiken och några av mina favoriter hittills från Bryssel. I ett senare inlägg tänkte jag prata lite om mitt boende mm.

Jag vill börja med att säga att det är en praktikplats jag kan rekommendera starkt! Både kollegorna och uppgifterna är verkligen så bra, och sen är det i Bryssel med. Generellt har alla jag träffat i Bryssel varit väldigt hjälpsamma, snälla och haft väldigt lite hybris. Jag har även upplevt det som väldigt fördelaktigt att jobba på regionskontor. På min praktik är det öppet för mig att bestämma själv i fall vill gå på något speciellt seminarium eller event under arbetstid. Det behöver inte ens vara event som är intressanta för kontoret utan något jag själv känner att jag vill göra. Ett av de mer spännande eventen/konferenserna jag varit på är Masters of Digital, som handlade om hur Europa ska bli den ledande inom digitalisering. Förutom att själva ämnet i sig är spännande så var det även en trevlig Surprise artistic performance. Som verkligen uppfyllde mina krav för: surprise, artistic och performance. Tänk er en dansk medeåldersman i frack som försöker få ca 250 tjänstemän sjunga Di-gi-ta-li-sa-tion till We will rock you-melodin. Helt fantastiskt men också helt otroligt cringe.


Trots att praktiken är ”chill” på det sättet ställer den också krav på att du ska prestera en viss nivå och kvalitet. Vilket jag tycker är bra för det ger en chansen att faktiskt utvecklas och ta ett steg vidare karriären. Genom praktiken finns det även ett nätverk mellan alla praktikanter på regionskontoren, som har varit helt fantastiskt i en ny stad. Det är lite som att nollas igen, förutom att det är lite fler mingel och seriösa konferenser som blir mötespunkten. Men såklart är det även en del fester och utgångar. Tex har vi varit på en riktigt fet vinbar, se bild nedan. Att hitta den är minsann en utmaning. Senast jag var där var det vårt andra besökt och ändå tog det oss en stund att hitta. Vi cirkulerade kvarteret ett par gånger tills vi hittade dörren. Det är lite som Vid behov-rummet i Harry Potter, uppenbarar sig bara för de som verkligen behöver det. Tror inte bilderna visar hur bra det faktiskt är men jag rekommenderar verkligen ett besök där! 

Vinbaren heter Goupil le Fol

En sista perk att ta upp med alla konferenser och seminarium är att det nästan alltid finns gratis lunch. Den lunchen består dock oftast av baguetter, vilket är nice, men det har även permanent ärrat min gom pga hårda kanter. Förutom mängder baguetter finns det även väldigt nice mandelCROISSANTER med choklad, de är riktigt lit! Jag avslutar det här inlägget med en trevlig bild på gotte gott. Vi hörs!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *