Hej!

Jag heter Moa och läser min femte termin på kandidatprogrammet i freds- och konfliktvetenskap. Jag har sedan jag var novisch för två år sedan varit mer eller mindre involverad i LUPEF men mitt engagemang fördjupades för snart ett år sedan då jag valdes till kommunikationsansvarig och därmed blev en del av LUPEF:s styrelse. Som styrelsemedlem så har jag varit ytterst delaktig i föreningen och jag är väldigt glad över att jag tog modet till mig och vågade söka posten som kommunikationsansvarig, det är en oerhörd merit för framtiden. Förvisso så visade det sig inte bara vara en merit för framtiden utan även ”nutiden” då det var mestadels tack vare min post som kommunikationsansvarig som jag lyckades få min nuvarande praktikplats.

Initialt var tanken att jag skulle åka på en utbytestermin under termin fem, det är något som jag velat göra länge. När jag blev kommunikationsansvarig (mandatperioden är oktober 2016 – oktober 2017) så insåg jag att det skulle bli otroligt svårt att göra mitt jobb i en annan tidszon, dessutom behövde jag ha möjligheten att kunna vara på plats i Lund vid ett par tillfällen under hösten. Med detta i åtanke föll valet på praktik och utbytesterminen får vänta tills jag ställs inför samma val när jag läser master. Förutsatt att du läser ett mastersprogram så kan du ju faktiskt göra båda två!

Jag kommer att praktisera på Sida under hösten (i skrivande stund har jag nyss avslutat min andra vecka!) på avdelningen för Europa och Latinamerika (EUROLATIN). EUROLATIN består av staben samt två enheter. Jag är en del av staben och kommer huvudsakligen arbeta med kommunikation men även fungera som ett stöd till avdelningen vilket innebär en rad olika arbetsuppgifter. Avdelningen har strategier för och bedriver utvecklingssamarbete med följande länder; Albanien, Bosnien-Hercegovina, Georgien, Moldavien, Ryssland, Kosovo, Serbien, Turkiet, Ukraina, Vitryssland, Kuba, Guatemala, Bolivia och Colombia.

Så, hur gick jag tillväga för att få min praktikplats? Det får du läsa mer om i nästa blogginlägg från mig!

PS! Precis som Max så avgår jag från min styrelsepost på Höstmötet den 18 oktober. Intresserad av att söka eller känner du någon som skulle passa för posten? Sök på eventet ”Höstmöte 2017” på Facebook för att få mer information!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *