Hej!

Jag heter Anna och går tillsammans med flera andra som skriver på denna lilla blogg på freds- och konfliktvetenskapsprogrammet på Lunds universitet. Varför jag skriver här är framförallt för att berätta om mina upplevelser av att praktisera på organisationen Kvinna till Kvinna, vilket jag ska göra en termin framöver! LUPEF har jag varit i kontakt med sedan dag 1 i Lund då jag nollades av massa mysiga faddrar och fick massa fantastiska vänner för livet. Efter det har jag själv varit fadder en omgång och gjort lite allt möjligt SKOJ med föreningen!

Jag valde praktik framför utlandsstudier eftersom att jag ville prova på hur det kan se ut på en framtida arbetsplats och var taggad på att få omsätta all teoretisk kunskap som vi har blivit inmatade med de senaste åren i praktiken. Mycket tid och energi lades under våren på att söka och efter många om och men (det är inte alltid helt lätt att få en praktikplats, även om allt kanske låter ganska självklart på dem som skriver här hehe, så ge inte upp även om ni som jag haft runt 6 intervjuer där platsen inte går till er innan det ~plötsligt händer~) fick jag en praktikplats på min drömorganisation Kvinna till Kvinna.

Kvinna till Kvinna stödjer kvinnoorganisationer i konfliktdrabbade områden och gör enligt mig ett extremt viktigt arbete baserat på de allra vettigaste av värderingar och därför gör det mig lika glad varje morgon att få gå in på deras kontor. Jag praktiserar på en av fältavdelningarna, för Balkan & Ukraina, och gör en del regionsspecifikt arbete. Hittills har det vara mycket läsa rapporter, utföra nyhetsbevakning, administrativa uppgifter och lite annat smått och gott!!

Tips till er som ska söka praktik skulle utefter mina egna erfarenheter vara att ägna en del tid på att lära dig hur man genomför en bra intervju. Jag upplevde att det erbjuds väldigt mycket tips om hur man skriver bra CV:n och personliga brev men när det väl var dags för intervjuer kände jag mig helt lost. Så att lägga lite tid på att söka information om det är ett hett tips! OCH det enda jag vet med säkerhet som tog mig långt i mina intervjuer även när de i slutändan inte ledde till att jag blev erbjuden platsen, var att jag visade stort intresse för själva organisationen/annat och var påläst och insatt i just deras arbete!

Det var allt för mig denna gång, vi hörs snart igen!

Anna


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *