Halloj LUPEF-loverz. Här kommer en uppdatering om lite grejer jag gjort de senaste två veckorna:

Förra onsdagen anordnade Frivärld en middag i samband med Raoul Wallenberg International Roundtable, som hölls i Stockholm 14 – 15 september. Frivärlds grundare Mats Johansson skulle deltagit under ett av panelsamtalen, men han gick hastigt bort i somras. För att hedra hans minne och låta övriga deltagare bekanta sig med varandra valde Frivärld att arrangera en middag, som blev mycket lyckad. Temat för dagarna var ”The Right to the Truth: Sweden’s Disappeared and the long Search for Justice”, och bland gästerna fanns anhöriga till flera försvunna svenskar. Bland annat deltog familj till Dawit Isaak och Gui Minhai, som delade med sig av sina erfarenheter. Vill man se programmet i sin helhet kan man läsa det här. Både middagen och följande dagar blev väldigt lyckade.

I lördags anordnade vi den fjärde utbildningsdagen för Frivärlds utbildningsprogram Utrikesakademin. Temat för dagen var ”Idéer och ismer i vår tid”, och bland annat föreläste Henrik Bachner om Antisemitism och Anna-Lena Lodenius om Politisk extremism och hotet mot demokratin. Dagen var mycket lyckad och nu är det bara en föreläsningsdag kvar innan årets studenter är klara. Intresseansökan till nästa års Utrikesakademi kommer snart öppna, och jag kan varmt rekommendera att söka om man är intresserad av opinionsbildning eller utrikes- och säkerhetspolitik.

Nu på söndag åker vi till Berlin igen, för några dagars workshop tillsammans med Konrad Adenauer Stiftung. Det är den andra träffen i ett projekt som startades med syftet att stärka relationerna mellan Sverige och Tyskland samt att bidra till ett stabilare Nordeuropa. Cirka 25 deltagare från Sverige och Tyskland med bakgrund från akademin, journalistiken och politiken träffas och diskuterar aktuella frågor. Det ska bli mycket kul, och det är verkligen lyxigt att få möjlighet att resa i samband med praktiken.

Sist men inte minst har jag köpt en kaffemugg att ha på kontoret. Detta ska inte förminskas, det känns som ett oerhört stort och viktigt beslut. Man vill ha en mugg som visar att man är en ambitiös och seriös person, samtidigt som den ska vara lättsam och ge en känsla av att ägaren är någorlunda trevlig att umgås med. Ni hör ju vilken utmaning. Ni får själva avgöra om jag lyckades eller inte.

21935289_10154980227634067_1551588073_n

Ha det fint, hoppas det inte blåser för mycket på er nere i Lund.

/ Viktor


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *