Hej!!!

I fredags när jag gick från kontoret hade jag hela fyra (!!) veckor av praktik bakom mig vilket innebär att 20% redan är avklarad! Det går fort för att det är roligt men det går för fort för att vara så roligt.

I förra inlägget hade jag inte lämnat smekmånads-fasen och jag tror att jag fortfarande inte är riktigt där. Jag har inte lyckats tröttna på eller vänja mig vid att hela tiden få nya spännande och stimulerande arbetsuppgifter såsom att göra research inför påverkansarbete inom EU, gå på seminarier med uppdraget “ställ kritiska frågor”, hålla mig ajour om vad som händer på alla politiska plan i Ukraina, läsa intressanta rapporter eller förbereda studiebesök för Serbiska partnerorganisationer. Sen är det också något med ett kontor där mötesrummen är döpta efter historiska kvinnorättskämpar som ger en alldeles för härlig vibe för att sluta vara nykär i.

Det är dock inte helt utan sina mindre roliga aspekter. Jag har aldrig haft ett jobb där jag sitter på kontor från 9 till 5 och när det är dagar utan möten eller någon annan omväxlande aktivitet kan jag bli väldigt rastlös av att sitta vid mitt skrivbord en hel dag. Livet som student är mycket friare och du kan lägga upp din dag precis så som det passar dig, och det kan vara lite av en övergångsperiod att vänja sig vid kontorslivet istället. Men med mycket pauser för stretchning ska det gå vägen!!

Avslutningsvis för denna månatliga uppdatering vill jag verkligen understryka vilken lyx det är att få chansen att göra praktik så tidigt och under en så lång period inom sin utbildning, och uppmanar alla som känner sig det minsta sugna på att välja praktik framför utbytesstudier att definitivt ge det ett försök. 

Ha det fint!

Anna


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *