Fortsätter lite på temat som Anna körde för någon vecka sedan, men nu har det alltså gått mer än 1/4 av praktikterminen. Tiden går så otroligt fort, vilket både är skönt och tråkigt. Skönt eftersom att jag för varje dag känner att jag blir bättre och bättre på att göra jobbet som jag förväntas göra på praktiken. Tråkigt, eftersom jag trivs väldigt bra och hur mycket jag än längtar efter en fet kandidatuppsatsångesttermin (jo det är ett ord) så hade jag gärna stannat här längre.

Förra veckan nådde jag någon form av höjdpunkt under praktiken, nämligen att få en gästledare publicerad på Svenska Dagbladet. Jag skrev om demokratiska bakslag runt om i världen, och vilka komplikationer som kan uppstå till följd av detta. Uppsatsen bygger vidare på B-uppsatsen jag och Max Hallstan skrev på fortsättningskursen i Stats i våras. Mitt absoluta favoritmoment i det akademiska är att skriva, nog för att hemtenta innebär ångest, jag gillar verkligen att få grotta ner mig i något och skriva om det. Inte illa att via sin praktik få möjlighet att göra det på en av Sveriges största dagstidningar. Vill ni läsa min artikel finns den här. Håller redan på med en ny ledare, som berör ett ständigt aktuellt ämne för oss här på Frivärld, nämligen det svenska försvaret.

Precis som många andra på bloggen är det tyvärr så att jag inte kan gå in på många arbetsuppgifter p.g.a. sekretess, MEN jag tänkte komma med ett tips istället. I dagarna öppnar ansökning till Frivärlds Utrikesakademi 2018. Som jag beskrivit innan är Utrikesakademin en utbildning för unga opinionsbildare och utrikes- eller säkerhetspolitiskt intresserade. Den består av fem seminariedagar samt två studieresor, och är verkligen något jag rekommenderar för den som är intresserad av tidigare nämnda områden. Håll utkik på Frivärlds hemsida för mer information.

Till er som är sugna på praktik hoppas jag att ni har CV och Personliga brev redo, för nu kommer snart de allra flesta praktikplatser att ha öppnat för ansökningar. Ett råd är att söka MÅNGA praktikplatser. Givetvis finns det ett par stycken man absolut helst vill ha, men sök allt som låter någorlunda intressant. Tänkte så småningom (obs. kan vara allt mellan två dagar eller fyra veckor) skriva ett inlägg med mina erfarenheter från när det börjar närma sig intervjuer och arbetsprov i samband med praktikplatsansökan.

PS. Känner stor sorg över att missa LUPEFs årsmöte om några veckor. Det blir det första årsmötet jag missar sedan jag började plugga i Lund HT15, very sad! Men är ni medlemmar i LUPEF (vilket ni antagligen är eftersom ni läser detta) tycker jag verkligen ni ska gå dit och göra er röst hörd. Och känner ni er sugna – motkandidera på plats! Årsmötena blir alltid betydligt mer spännande om det är flera kandidater till styrelseposterna.

IMG_3273

Ville lägga upp en bild på mig själv i tjänst, men hittade bara den här från när en kompis var förbi kontoret. Tänk vad en ledare på SvD kan göra både för andras bild av en – men även den egna hybrisen.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *