kollage (2)

Möt våra skribenter för VT18:

Emy Larsson

Hej!
Mitt namn är Emy och jag läser den sista terminen på Pol.kand-programmet. Våren kommer jag spendera i Bryssel, där jag kommer göra praktik på Sveriges NATO-delegation. Min bakgrund i Lupef är hyfsat omfattande, då jag har suttit som ansvarig för Sampol, varit ordförande för valberedningen och givetvis varit fadder! Hoppas att ni ska ha nöja av att följa oss Lupef-bloggare och ta del av våra upplevelser!

Ulrikke Dyrholm

Hej, Ulrikke heter jag! Jag pluggar freds- och konfliktvetenskap och har avslutat B-kursen. Just nu praktisera jag på Rådet för Internationell Konfliktlösning i Köpenhamn. Jag hoppas att kunna få bättre inblick i internationell konfliktlösning och konflikt prevention där inte-våldsamma och icke-militära lösningar är i fokus. Jag ser mycket fram emot att kunna dela mina praktik upplevelser, networking erfarenheter och dansk utrikespolitik med er.

Julia Geine

Hej alla!
Jag pluggar just nu pol.kand med inriktning på statsvetenskap och har nyss skrivit och fått min uppsats godkänd och klar på ämnet hybridkrigföring och säkerhet. Jag brinner först och främst för att få arbeta inom en myndighet eller organisation som sysslar med arbete där man som anställd genom sina uppgifter får känslan att man faktiskt genomför något som kan inskänka en allmän nytta. Speciellt intresserad är jag av säkerhetsfrågor, eftersom det är superspännande (såklart) och högst aktuellt. Därför hade jag sökt en massa praktikplatser på olika ställen där man kan få tänkas jobba med försvarsfrågor eller säkerhetsfrågor i allmänhet. Jag sökte dock andra typer av praktikplatser ockå och fick lite olika möjligheter till intervjuer. Enda sedan jag började på Pol.kand-programmet hade jag hört att UD skulle vara ”the place to be” och självklart föll lokelsen ganska fort dit vilket gjorde att jag utan tvekan valde att ta erbjudandet om att praktisera på UD´s avdelning ”Planeringsstaben”. Där sysslar man med verksamhetsstöd (superluddigt jag vet) och jag tänkte i nästa inlägg prata mer om vad enheten rent konkret gör. Det viktigaste för mig att få ut av min praktikplats är att få lära mig och få insyn om så mycket som det bara går, vilket är anledningen till att denna avdelning är toppen – så även ifall någon av de andra enheterna hade hört av sig först ångrar jag inte mitt beslut en sekund! Jag har redan fått flera tecken på att min enhet kommer inskänka snabb och bred lärdom om utrikesförvaltningen som stort.
Jag hoppas att kunna dela av mig först av hur man i ansökningsprocessen kan känna sig vilsen och osäker, men att det löser sig (Vi läser trots allt vid Sveriges bästa universitet och är medlemmar i den bästa föreningen!). Jag kommer bidra med känslan av att vara nykomling (och skåning) i Stockholm men framförallt: lite insights av hur det är att ha praktik på UD och varför man vill ha praktik där eller någon annanstans.

Vi hörs kära lupefare,
Julia

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *