Så var också jag på plats, äntligen!

Det har verkligen varit ett par förvirrade och intensiva första dagar här i Tyskland. Det är precis som att vara ny igen. 2 år på Lunds universitet och jag är åter novisch, med allt vad det innebär. Att hitta vänner, att lära sig hitta i stan och på universitetet (tack gode Gud för fri roaming och Google maps!). Räkna ut hur fanken man ansluter till Eduroam på universitetet när ens svenska inlogg inte fungerar eller hur bussystemet fungerar.

Några kulturkrockar har jag ju också hunnit med förstås. Som dag 1, när jag öppnade dörren till mitt korridorrum och fick se en naken svampig skumgummimadrass på en plywoodskiva vilandes på 10 centimeter höga hjul. Sängen tydligen. Jobbigt blev det ju också när mannen i sängaffären som hyresvärden skickade mig till inte talade engelska. Ännu jobbigare att jag själv inte pratar tyska. Men! 1 timme senare var jag 2 kuddar, 1 täcke, 1 ny madrass rikare och 200 € fattigare. Wunderbar!

Annars då? Jag installerar mig fortfarande. Allt är verkligen inte glittrande och rosenskimrande hela tiden men undervisningen börjar i alla fall inte förrän den 22 oktober, så det det finns fortfarande gott om tid att ‘settle in’. Jag börjar bli vän med både mina rumskompisar och några fellow andra Erasmusstudenter vilket ju såklart gör all skillnad i världen. Fortsätter det såhär har den här hösten potential att bli en av de allra bästa!

Avslutar med att bjuda på en härlig bild över Lake Constance. Ni behöver inte tacka mig.

IMG_1106.JPG

Auf Wiederhören!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *