Tjena! Jag heter Ellen, går femte terminen på Pol Kand och pluggar just nu på the Chinese University of Hong Kong. Jag har varit här lite mer än en månad nu och här kommer min första update!

Under min utbytestermin pluggar jag kurser inom politik, sociala problem samt litteratur, samtliga kurser med fokus på Kina. Jag pluggar 5 olika kurser, och har själv fått pussla ihop mitt schema. Att söka kurser på egen hand var ärligt lite stressigt då det var svårt att få ihop det utan att någon kurs krockade. Det finns som tur är snälla student advisors som var till stor hjälp. Jag lyckades få både tisdagar och fredagar lediga vilket är trevligt då man har mer tid att upptäcka staden. Likt majoriteten av utbytesstudenter här har jag försökt ta så lätta kurser som möjligt. Jag tror jag har lyckats hyfsat. Tyvärr älskar lärarna här att ha grupparbeten vilket kräver en del arbete då gruppmedlemmarna från Hongkong eller fastlands-Kina brukar vara rätt högpresterande.

I princip alla utbytesstudenter bor på campus (Hongkong har ju typ de högsta boendepriserna i världen så att skaffa boende på egen hand är inget någon rekommenderar). Trots det, är boendet på campus väldigt billigt. Det är även väldigt kul att bo på campus då det händer mycket hela tiden och det är lätt att skaffa kompisar, framförallt andra utbytesstudenter. Dock får man räkna med att standarden är lägre än i Lund då man både delar rum och badrum med andra studenter. Det har dock gått oväntat bra att dela rum, jag bor med en tjej från Sydkorea och en tjej från Indien som är väldigt trevliga. Även om det fungerar bra kommer mitt korridorsrum i Lund kännas som rena lyxen när jag kommer hem.

Riktigt stort och grönt campus!

När jag inte har lektioner spenderar jag tiden genom att testa nya restauranger, upptäcka nya områden och åka på utflykter. Hongkong har faktiskt väldigt fin natur vilket jag inte hade koll på innan jag kom hit. Det är nog det jag gillar mest med Hongkong, att det är en salig blandning mellan storstadsliv, stränder och vackra vandringsleder. Bland utbytesstudenter är det även väldigt populärt att boka resor till andra länder i Asien vilket jag även försöker få in i mitt schema den mycket begränsade tiden jag har här. Hittills har jag varit på en weekendresa till Shenzhen i fastlands-Kina (bara 20 minuter tunnelbana från mitt universitet!). Man vill verkligen se så mycket av Asien som möjligt medan man väl är här, så det är lätt att glömma bort att man faktiskt är här i syfte att studera. 

Med det sagt befinner jag mig i Vietnam när detta publiceras eftersom vi har lov på grund av det kinesiska nyåret. Det var allt för denna gång, vi ses och gott nytt!

Från en hike till Lantau Peak påväg mot Big Buddha

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *