Hej! Mitt namn är Thea Jönmark och jag studerar Politices kandidatprogram. Just nu befinner jag mig i Maastricht, Nederländerna, på utbyte. Universitetet heter Maastricht University och är ett av de nyare universiteten i Nederländerna. Trots sin korta tid har universitet blivit ansett som det mest internationella universitetet i Nederländerna med massor av utbytesstudenter. Mitt första intryck av de första veckorna är att staden är superfin och pittoresk! “Nollningsveckan” är väldigt uppstyrt och man fick möjlighet att träffa studenter från hela världen. Några grejer som vi gjorde under nollningen var Pub Crawl, cluba och City Tour. Maastricht ligger även väldigt centralt i Europa, därav är det väldigt enkelt att ta tåg, flyg eller buss för att utforska andra europeiska städer – vilket jag planerar att göra! Maastricht University använder sig av Problem Based Learning, vilket skiljer sig från Lund. Man har lektioner i små klassrum med ungefär 7-15 studenter. Hela konceptet går ut på att studenter ska lära varandra med hjälp av en professor. Jag har hittills bara gått på en handfull lektioner så jag har inte greppat riktigt än. Nästa vecka kommer hela staden att stängas ner på grund av en karneval. Vad jag har hört blir det dagsfester varje dag där alla är utklädda. Staden har även dekorerats med traditionsenliga färger och alla går “all in”.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *