Här i Stellenbosch så delas terminen in i 2 delar, first och second term. Mellan dessa perioder infaller ett trevligt litet lov!! Att ha ett lov mitt i en termin ger en härliga flashbacks till gymnasiet och högstadiet men framförallt skapar det lite möjlighet till att RESAA! Jag har mig själv att skylla till att jag trodde ett utbyte skulle va chilleriets mamma och att jag bara skulle ha kul, gå på vinprovningar, resa i hela Sydafrika och också hela Södra Afrika och aldrig spendera en hel vecka här i Stellies. Men så är iiiicke fallet för mig.

Biblioteket här är lagom peppigt:) Det finns nästan INGA eluttag? Det är även heeelt stängt på söndagar? Kmr skylla på det om jag failar någon kurs!!!

För det är inte bara att ha lov i en termin som påminner om högstadiet tyvärr. Arbetsbördan är stor, med läxor/uppsatser/prov/quiz osv. Alla föreläsningar är obligatoriska och de tar närvaro på ALLT:) Detta sabbade mina ursprungliga planer lite men såhär i efterhand gör det inte så mycket. Det har lett till att jag fått anamma hela pluggkulturen här, med många timmar spenderade på universitetsbiblioteket (som för övrigt ligger UNDER marken? Saknar mäktiga finaste UB<3).
I övrigt så är nivån på föreläsningarna lägre här, och jag tycker om 2 av 5 kurser rent innehållsmässigt.. Detta är den allmänna åsikten av de jag pratat med som pluggar på social science-avdelningen. Det verkar vara en högre nivå på ingenjörsprogrammen och liknande! MEN det är inte hela världen och det är intressant att testa på ett helt annat sätt att studera. Trots en relativt låg nivå så är det utmanande i och med att det är så annorlunda!

Nästa onsdag är iaf vår sista dag innan det efterlängtade lovet (eller recess som det kallas). Tills dess måste jag bli klar med typ ALLT. Detta pga ännu mer efterlängtade människor från Sverige kommer på besök (!!) och därmed kmr exakt 0 plugg göras då.

Vad har annars ~hänt~ sedan senast? En sjukt random grej är att Lunds Universitetskör uppträdde här i Stellenbosch i lördags tillsammans med SU:s Chamber choir. Innan så hade LU styrt ett litet alumn-mingel och det var supertrevligt!! Fick äntligen prata lite svenska med människor irl och fick även med mig lite snygg LU-merch hem!

”Undra om det kanske kommer finnas lösgodis där..” Ibland gör det ont att drömma</3. Men det var gott ändå, tack LU!!!

Annars så har jag:

Hikeat upp för Table Mountain!! Vi gick hemifrån 05:00 men SAJK det va fett molnigt så man såg inget från toppen
Jag har tvättat!!!!!!! Två gånger på TVÅ månader pga man ska spara på vattnet här (läs pga lathet)
Har varit på vinprovning i skolan (perrrfekt) med the Wine Society som jag är med i. Jämfört med nationer i Lund så finns det här istället huuur många societies (föreningar) som helst som man kan gå med i. Och efter man betalat en medlemsavgift får man gå på massa events! Jag har även gått med i det lokala FN-förbundet.
Konsert i Kirstenbosch! (enl osäker källa är det en av VÄRLDENS vackraste botaniska trädgårdar??)
Spenderat många kvällar hos Cora (från USA) som bor i egen lägenhet tillsammans med sydafrikanska Caitlyn. Cora gör grymma tacos. Och sen har hon en balkong med VIEEEWS!
Det har varit Wordfees i Stellies (typ en stadsfest) så vi gick på en konsert. Tyvärr var typ allt på afrikaans men vi hade kul ändå! Bytislife:). Såg nu att bilden ev är jättesuddig? förlåt<3 så kan det bli hehe

Nu ska jag in i pluggdimman, vi hörs igen när det är lov och jag har ett så kallat LIV igen!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *