Hejsan! 

Jag heter Lisa, är 21 år gammal och är iväg på utbyte i England under min femte termin på pol.kand. Mer exakt så befinner jag mig i en liten studentstad som heter Loughborough (kan kortas ner till Lboro). Eftersom staden inte har någon stor flygplats kan man välja att flyga till Birmingham, Manchester eller London bland annat. Jag flög till Heathrow London eftersom skolan anordnar gratis bussar därifrån till Lboro för utbytesstudenter, vilket var väldigt smidigt.

Jag ska plugga tre kurser på Loughborough University: Critical Security Studies, Slavery in Global History och Modern China in a Global Perspective som vardera är 10 hp. Dessa tre kurser kommer jag att studera samtidigt för att sedan tenta av i slutet av terminen. Mina kurser börjar först den 2 oktober, men jag anlände redan den 26 september eftersom jag inte ville missa freshers week och jag fick även tillgång till mitt studentboende. Jag bor på campus med 6 andra utbytesstudenter, vi är 4 tjejer och 3 killar och jag delar toalett, dusch och kök med dem. Detta var något jag var lite orolig för i början, men lyckligtvis är de jag bor med väldigt trevliga och roliga individer. Det negativa med boendet är att det är dyrare trots att det är lägre standard i jämförelse med Lund. 

Freshers week är Lboros motsvarande till Lunds novischperiod, då studentföreningar och korridorer fixar olika aktiviteter och event. Min freshers week anordnas av mitt studentboende som heter Falkner Eggington och genom detta har jag fått många nya kompisar som bor i samma område. Hittills under freshers week har vi haft en del informationsmöten, men framförallt punch parties, gått ut på klubb och pub. Studentlivet är det som är det mest intressanta i Lboro, men det är väldigt bra placerat i landet ifall man skulle vilja åka till en större stad. Planen är att snart besöka Nottingham som är mycket större än Lboro. 

Lboros student unions club
Biljard på pub

Här om dagen gick jag till en sports bazaar där Lboro presenterar alla olika sporter man kan testa att gå med i. Jag och två kompisar skrev upp oss på women’s football för att provspela för att komma med i ett lag. Sen får jag se ifall jag vill lägga ner massa tid på fotboll eller om det blir för mycket. Loughborough är ett atletiskt universitet och har väldigt hög nivå på de olika sporterna, men det finns även sporter man kan gå med i som nybörjare. Det finns därmed många möjligheter att se matcher i Lboro, jag ser främst fram emot att se rugbymatcher och fotbollsmatcher. Hela campuset är fyllt med olika sportfaciliteter och när jag anlände till Lboro blev jag chockad över hur många som var ute och hade träningar.

Sports bazaar

Det senaste jag har gjort är att gå till en society bazaar där jag och några kompisar skrev upp oss på bland annat hiking society som anordnar dagsturer och utflykter över helger samt surf society som hyr bussar som går till kusten så att man kan surfa. Det finns jättemycket olika societies och sporter man kan gå med i, vilket är väldigt kul eftersom man får nya upplevelser och vänner.

Detta var allt jag hade att säga än så länge, det kommer en uppdatering när kurserna har startat, bye for now!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *