Hej! Jag heter Alma och jag är 22 år gammal och läser femte terminen på programmet Economy and Society som tillhör Ekonomihögskolan vid Lunds Universitet. Jag håller kvar i ekonomi-temat nu även under mitt utbyte då jag ska spendera höstterminen på en annan ekonomihögskola, denna gång i Nottingham! Universitetet jag studerar vid heter University of Nottingham (UoN) och är ett av två universitet i staden Nottingham. Vilket av de två universiteten som är bäst är dock en känslig fråga och rivaliteten tas på största allvar av alla studenter här (enligt mig är svaret dock självklart UoN!). En av anledningarna till att jag valde just UoN var det fina campuset med natur och grönområden, en stor sjö mitt på campus, och massvis med gulliga ekorrar och andra djur överallt. 

Jag bor också på campus i en catered hall tillsammans med andra studenter vilket innebär att frukost och middag serveras i en matsal varje dag och trots att jag var lite orolig för hur maten skulle vara så har jag faktiskt blivit positivt överraskad! En annan positiv sak är att man får tillgång till skolans Sports Village när man bor på campus vilket är kul eftersom skolans gym är helt galet, känns nästan som hur man tänker sig att ett stort universitet i USA ska vara.


Första veckan anordnades en Freshers Fair vilket var som en mässa för alla olika idrottslag och societies och utöver varenda sport man kan tänka sig finns det också hur många studentföreningar som helst. Jag gick med i skolans TV-kanal, volleyboll, tennis och ett fotbollslag, men jag får se om tiden räcker till eller om jag kanske får hoppa av något för att hinna med plugget också 😊På tal om plugg så är en stor skillnad mellan England och Sverige att terminen börjar mycket senare i England än den gör i Sverige. Terminen här börjar på pappret den 25e September, men första veckan är bara Freshers Week (detta innebär fest varje dag för britterna), så förra veckan var den första riktiga skolveckan. Föreläsningarna har dock varit intressanta än så länge och den här veckan avslutades också med en tur till Nottinghams Goose Fair tillsammans med de andra internationella studenterna vilket var väldigt kul!

Det var allt från mig för den här gången!

/Alma 😊0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *